ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ»

Ο σκοπός της ίδρυσης της Σχολης Παραδοσιακής Μουσικής "Αγιά-Σοφιά" ειναι η διδασκαλία και μελέτη της παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της: βυζαντινή (εκκλησιαστική και δημώδης), παραδοσιακά όργανα, δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί κλπ.

Η Σχολή μας οργάνωσε επίσης συναυλίες και κονσέρτα ελληνικης παραδοσιακής μουσικής με αντιπροσωπευτικά σύνολα από την Κύπρο και την Ελλάδα

 

Η Κιβωτός Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής (η οποία ίδρυσε και στηρίζει τη Σχολή) συνεχίζοντας τη σημαντική συμβολή της στη μελέτη, διδασκαλία και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της οργανώνει μαθήματα και σεμινάρια παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών. Τα μαθήματα παραδίδονται από καταξιωμένους μουσικούς από Ελλάδα και Κύπρο.

Τα όργανα που διδάσκονται είναι: κανονάκισαντούριοὖτι, κωνσταντινουπολίτικη καί κρητική λύρα, παραδοσιακό βιολίτοξωτός ταμπουράς (yanli tanbur), κωνσταντινουπολίτικο λαοῦτο (λαῦτα), στεριανό καί κρητικό λαοῦτο, κλαρίνονέϊπιδκιαύλικρουστά κ.ἄ.

 Επίσης ο πρωτοψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος Νεκτάριος Ιωάννου διδάσκει βυζαντινή μουσική και δημοτικά τραγούδια (του κυπριακού και του ευρύτερου ελλαδικού και μικρασιατικού χώρου).

Η Ειρήνη Μελή διδάσκει παραδοσιακούς χορούς (ελληνικούς και κυπριακούς).

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 99785063.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information