Μαθήματα παραδοσιακής μουσικής 2013-2014

Μαθήματα Παραδοσιακής Μουσικής 2013-2014

Η Κιβωτός Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής συνεχίζοντας τη σημαντική συμβολή της στη μελέτη, διδασκαλία και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της οργανώνει μαθήματα και σεμινάρια παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου στεγάζεται τώρα η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Αγιά-Σοφιά".

Τα μαθήματα συνεχίζουν να παραδίδονται από καταξιωμένους μουσικούς από Ελλάδα και Κύπρο. Τα όργανα που διδάσκονται είναι: Κανονάκι (Πάνος Δημητρακόπουλος), πολίτικη και κρητική λύρα, πολίτικο λαούτο [λαύτα] (Σωκράτης Σινόπουλος και Στρατής Ψαραδέλλης).

Γιώργος Καλογήρου: Νησιώτικο/στεριανό λαούτο

Επίσης άλλοι άξιοι οργανοπαίχτες διδάσκουν άλλα όργανα: σαντούρι (Βερόνικα Αλωνεύτου), κλαρίνο, νέυ, παραδοσιακό βιολί, κρουστά κ.ά. Επιπλέον, ο πρωτοψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος Νεκτάριος Ιωάννου διδάσκει βυζαντινή μουσική και δημοτικά τραγούδια (του κυπριακού και του ευρύτερου ελλαδικού και μικρασιατικού χώρου), ενω η Μιχαέλα Παύλου διδάσκει παραδοσιακούς χορούς (ελληνικούς και κυπριακούς).

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 99947243, 99696627.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information