Σχόλη παραδοσιακής μουσικής "Αγία-Σοφιά"

Ο σκοπός της ίδρυσης της Σχολης Παραδοσιακής Μουσικής "Αγιά-Σοφιά" ειναι η διδασκαλία και μελέτη της παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της: βυζαντινή (εκκλησιαστική και δημώδης), παραδοσιακά όργανα, δημοτικά τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί κλπ.

Η Σχολή μας οργάνωσε επίσης συναυλίες και κονσέρτα ελληνικης παραδοσιακής μουσικής με αντιπροσωπευτικά σύνολα από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως π.χ.

  • Εκδήλωση με θέμα "Μουσική και Υγεία" με τον Δρα Γ. Ναούμ (Ιατρό και Μουσικολόγο)
  • Πασχαλινό πανηγύρι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια τη Δευτέρα του Πάσχα, 5 Απριλίου 2010.
  • Εκδήλωση για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως (με διάλεξη, ύμνους και θρήνους της αλώσεως και τραγούδια της Κωνσταντινουπόλεως και της Μικράς Ασίας).

Η Κιβωτός Ελληνικής Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής (η οποια ιδρυσε και στηριζει τη Σχολή) συνεχίζοντας τη σημαντική συμβολή της στη μελέτη, διδασκαλία και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής σε όλες τις εκφάνσεις της οργανώνει μαθήματα και σεμινάρια παραδοσιακών οργάνων και παραδοσιακών χορών στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου στεγάζεται τώρα η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής "Αγιά-Σοφιά". Τα μαθήματα συνεχίζουν να παραδίδονται από καταξιωμένους μουσικούς από Ελλάδα και Κύπρο. Τα όργανα που διδάσκονται είναι: Κανονάκι(Πάνος Δημητρακόπουλος), πολίτικη και κρητική λύρα, πολίτικο λαούτο [λαύτα] (Σωκράτης Σινόπουλος και Στρατής Ψαραδέλλης), Νησιώτικο/στεριανό λαούτο (Γιώργος Καλογήρου), σαντούρι, κλαρίνο, νέυ, παραδοσιακό βιολί, κρουστά κ.ά. Επίσης ο πρωτοψάλτης και μουσικοδιδάσκαλος Νεκτάριος Ιωάννου διδάσκει βυζαντινή μουσική και δημοτικά τραγούδια (του κυπριακού και του ευρύτερου ελλαδικού και μικρασιατικού χώρου), ενω η Μιχαέλα Παύλου διδάσκει παραδοσιακούς χορούς (ελληνικούς και κυπριακούς).

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 99947243, 99696627.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information